Onbekenden hebben ijzeren pinnen in de akkers van boeren rond de Groningse plaats Meeden neergelegd. Boeren zijn woedend: de projectielen kunnen grote schade aan hun landbouwmachines veroorzaken, net nu het tijd is om te oogsten. "Dit is misdadig. Het zijn gewoon aanslagen", zegt Geert Sandee, een van de gedupeerde boeren.

Volgens Sandee is het geen mysterie wie de in beton gegoten ijzeren pinnen heeft neergelegd. Hij wijst naar actiegroep Storm Meeden, waarmee hij en andere boeren in de omgeving al jaren een conflict hebben. Storm Meeden verzet zich tegen de komst van windmolens op het land van enkele boeren.
Verslaggever Geert Gordijn laat zien om wat voor pinnen het gaat:

De redactie van RTL Nieuws heeft Storm Meeden en een andere actiegroep gevraagd om een reactie, maar ze willen geen commentaar geven over de gevonden ijzeren pinnen.

Sandee vindt het laf dat de actiegroep niet wil toegeven dat zij achter de sabotage zit. "Allemaal blijven ontkennen: we hebben het niet gedaan", zegt hij. "Ja ja, zo lust ik er nog een paar."

Boeren en enkele inwoners van Meeden zijn al jaren verwikkeld in een bittere strijd over de komst van windmolens. Boeren hebben energiebedrijf RWE toestemming gegeven voor het plaatsen van de windmolens, tot groot ongenoegen van een deel van de inwoners van Meeden. Zij zeggen dat hun huis in waarde daalt vanwege de komst van de windmolens.

De politie van Groningen heeft melding gekregen van de pinnen, waarvan er inmiddels tientallen zijn gevonden. Vooralsnog is er geen aangifte gedaan.
Foto