Ze waren op zoek naar zeldzame Pokémon, maar ze vonden een jongen in nood. Vince Smits (15) en Rens Hurkmans (16) schoten direct te hulp toen ze de 9-jarige Finn hulpeloos in de sloot zagen liggen. Tot grote dankbaarheid van zijn moeder.

De neven uit Veghel en Berlicum fietsten donderdag aan het eind van de middag over het Geerbosch in Veghel. Ze hadden een omweg genomen omdat ze vermoedden dat langs de sloot wel eens extra Pokémon zouden kunnen zitten. Eenmaal langs het water zagen ze hoe een jongetje de macht over het stuur verloor en met fiets en al in de sloot belandde. Hij zat tot zijn neus onder de modder en was omsloten door brandnetels.

Terwijl de moeder van het jochie zich nog stond af te vragen hoe ze haar zoontje moest bereiken, kwamen Vince en Rens gelijk in actie. Ze pakten een paar badhanddoeken van de moeder, legden die over de brandnetels en stapten de sloot in. Binnen de kortste keren waren Finn en zijn moeder Hanneke van Bakel weer herenigd. „Het is mooi dat we hebben kunnen helpen, maar volgens mij zou iedereen dit hebben gedaan”, reageert Rens nuchter als hij een dag later terugkijkt. „We zaten na afloop alle drie onder de bulten door de brandnetels. Maar na een uurtje voel je daar niets meer van."