De aanslagen van 11 september 2001 in Amerika gebruik je niet om reclame te maken voor cola. Toch maakte een vestiging van supermarktketen Walmart deze week die pijnlijke fout.

In een Walmart in Florida was een display gemaakt met dozen frisdrank die de twee torens van het World Trade Center moesten voorstellen. Erboven hing een poster met de Amerikaanse vlag en de tekst 'We Will Never Forget'. Op de poster stonden ook de logo's van Walmart en Coca Cola.

Op social media werd er al snel schande van gesproken. En het duurde niet lang voordat de hele stellage werd weggehaald. De vestigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de reclame-uitingen in de winkels, maar blijkbaar had niemand bedacht dat het wel eens onhandig en kwetsend kon zijn.
Foto

Eerder deze week kwam een stel in Atlanta in opspraak omdat ze tijdens een festival een kostuum hadden aangetrokken waarop de brandende Twin Towers waren te zien met Barbiepoppen die uit het raam hingen. Zondag is het 15 jaar geleden dat de aanslagen werden gepleegd.