De Spaanse Agustin Aliaga en zijn vrouw Juani Sanchez hadden de hoop al lang opgegeven dat ze ooit de trouwring zouden terugkrijgen die ze waren kwijtgeraakt. Aliaga verloor de ring in 1979 bij het zwemmen in zee bij Benidorm.

Dankzij duikinstructrice Jessica Nisos is de ring nu weer terecht, meldt de BBC op basis van een bericht in de lokale krant Heraldo. Nisos vond de ring in augustus tijdens het duiken bij de Spaanse kustplaats.

Om de eigenaar van de ring op te sporen, plaatste ze een bericht op Facebook. Ze vroeg mensen het bericht te delen, wat zo'n 80.000 keer is gedaan.

Nisos kreeg 300 reacties op haar oproep van mensen die dachten te weten wie de eigenaar was. Daarbij zat ook een berichtje van een nicht van Aliaga en Sanchez. Daarop nam Nisos contact op met het echtpaar. "We stuurden haar een kopie van onze trouwakte en een foto van de ring", vertelde Aliaga.

Toen duidelijk was dat de ring van het echtpaar was, belde de duikinstructrice hen op. "Toen ze de naam hoorde van minj vrouw, slaakte ze een kreet", zei Aliaga. Voor het bruidspaar was het een emotioneel moment. De man en vrouw waren de ring verloren vijf maanden nadat ze waren getrouwd.
Foto