De woestijn is niet de meest handige plek om je trouwring kwijt te raken, want de kans dat je hem terugvindt is niet heel groot. Toch lijkt een Australische vrouw veel geluk te hebben.

Op het politiebureau in Birdsville werd maandag een ring binnengebracht. Een wandelaar vond hem in het zand van de Simpsonwoestijn.

De woestijn ligt in het verlaten westen van de deelstaat Queensland en meet 176.000 vierkante kilometer, meer dan twee keer zo groot als de Benelux. "De kans dat je de lotto wint is waarschijnlijk groter", zei een politiewoordvoerder.

De politie plaatste een foto van het sieraad op Facebook en die werd duizenden keren gedeeld. De eigenaresse van de ring kreeg het bericht onder ogen en zag meteen dat het haar verloren ring was. Ze was haar trouwring in juni kwijtgeraakt tijdens een tocht door de Simpsonwoestijn.

Het duurt waarschijnlijk nog even voor ze de ring weer aan haar vinger kan schuiven. De enige politieagent van het station in Birdsville is zelf op pad in de woestijn. Pas als hij weer telefoonbereik heeft, kan hij contact opnemen met de eigenaresse van de ring.
Foto