Gasten van dit restaurant hoeven van te voren geen uren meer twijfelen over een geschikte outfit. In Italië is namelijk een restaurant geopend waar je alleen poedelnaakt welkom bent.

In restaurant L ‘Italo Americano vlakbij Milaan ben je niet welkom in je jurk, shirt, trui of broek. Zelfs je onderbroek blijft achter bij de ingang, je mag namelijk alleen naakt naar binnen.

Je portemonnee, make-up tasje en sieraden zijn de enige accessoires die wel mee naar binnen mogen. Bezoekers moeten de rest van hun spullen in een kluisje stoppen. "Ik trek mijn joggingpak aan en loop gewoon naar het restaurant. Daarna trek ik het toch weer uit", zegt Claudia Rossi, één van de klanten.

Bang om naakt op de foto gezet te worden hoef je niet te zijn: telefoons zijn strikt verboden. Vrienden kunnen je dus onmogelijk taggen in gênante naaktfoto's op Facebook.

Na het eten hoeven de kleren nog niet gelijk aan. In het restaurant kun je de overtollige calorieën direct weer verbranden op de dansvloer met muziek uit de jaren 70 en 80.

Eigenaar Romeo Natale benadrukt dat het restaurant absoluut geen seksclub is. De lichten blijven altijd aan en geklede beveiligers houden de gasten goed in de gaten.

Om pottenkijkers te weren heeft het restaurant de prijzen verhoogd voor mensen die geen lid zijn van een naturistenclub. Zo betalen naturisten 50 euro en niet-naturisten 100 euro. Zo wil Natale voorkomen dat zijn restaurant een toeristische trekpleister wordt.
Foto