Modeontwerpster Claire Hobbs uit Nieuw-Zeeland heeft het wel heel bont gemaakt. Van een doodgereden huiskat maakte zij een handtas en dat kan niet op heel veel enthousiasme rekenen.

De Nieuw-Zeelandse Claire kwam op het idee van de kattentas nadat zij 15 jaar geleden gefascineerd was geraakt door dode dieren. Ze begon zich in te lezen over taxidermie, de techniek waarbij je leert dieren opzetten. Sindsdien heeft ze al meerdere gekke creaties ontworpen, zoals een bh, gemaakt van dode egels.

Maar niet eerder heeft ze zich zoveel woede op de hals gehaald als nu met haar kattentas. Veel dierenliefhebbers schrijven op de veilingwebsite die de tas aanbiedt, dat ze het 'walgelijk' en 'respectloos' vinden. Anderen gaan zover dat zij de koper van de tas oproepen het beestje alsnog te begraven.

De ontwerpster snapt niet waarom mensen zo geërgerd reageren. De kat was al doodgereden toen zij hem in de berm van een autoweg vond. "Het was zonde om niets met het lijkje te doen. Hij heeft een bijzonder mooie kop."

De tas is vanaf 900 euro te koop, maar tot nu toe is er weinig interesse. De veiling sluit morgen en er is nog geen bod uitgebracht.
Foto