Een vader in Utrecht heeft zaterdag de coach van het elftal van zijn 12-jarige zoon in elkaar geslagen omdat die het waagde zijn kind te wisselen. De boze vader gaf de coach een klap op zijn kaak en op zijn achterhoofd.

De voorzitter van voetbalclub Zwaluwen Utrecht 1911, Ton Wesseling, bevestigt berichtgeving van het AD over de vechtpartij. Het incident had plaats tijdens de wedstrijd van de jongeren onder dertien 1 (wat vroeger de D1 heette) tegen het team van Desto.

"De zoon van de man werd blijkbaar gewisseld", zegt Wesseling. "Dit tot grote woede van de vader, die zich niet kon beheersen en de coach klappen gaf."

Omstanders hielden de boze vader weg bij de coach. Snel daarna arriveerde de politie. Die heeft de man uiteindelijk niet meegenomen. Er is nog geen aangifte gedaan tegen de vader.

Wél is de man niet langer welkom op de club. "Morgenavond gaan we met hem praten", zegt Wesseling. "Dan kan hij zijn kant van het verhaal vertellen. Hij moet natuurlijk wél inzien dat dit soort gedrag nooit kan. En hij moet spijt hebben van zijn daad."

Zwaluwen Utrecht 1911 heeft een divers ledenbestand. Een paar jaar geleden waren er weleens incidenten, maar de laatste jaren gaat het erg goed, zegt voorzitter voetbalzaken Wesseling. "Het is de laatste tijd heel erg gezellig op de club."