In Zweden was een vader op zijn zachtst gezegd niet blij met de prestatie van zijn zoontje tijdens een voetbaltoernooi. De vader strafte hierom zijn zoontje door middel van een Spartaanse methode: het jongetje kreeg geen lift van zijn vader, en mocht in de vrieskou naar huis lopen.
Op het voetbaltoernooi van Uppsala in Zweden had het zoontje volgens zijn vader een wanprestatie geleverd. Wie niet goed speelt, moet maar voelen, dacht de vader, en hij liet zijn zoon achter in een T-shirt. Later zag een trainer het jongetje ronddwalen, bibberend van de kou, en nam hem mee naar binnen. Het was ondertussen min acht buiten. "Dit is verschrikkelijk. Je laat een jongen zo niet achter in de vrieskou", aldus de trainer, Conny Eriksson, in de krant Uppsala Nya Tidning.
Later belde Eriksson de vader van de jongen. "Hij noemde me een bemoeial en zei dat zijn zoontje de straf verdiend had omdat hij een slecht toernooi had gespeeld. Hij moest maar te voet naar huis." Eriksson overtuigde uiteindelijk een ouder van een teamgenoot om de jongen naar huis te brengen, hij had namelijk een tochtje van zeventig kilometer naar Stockholm voor de boeg.
Peter Wennberg, de toernooidirecteur, is niet te spreken over het gedrag van de vader. "Het gedrag van de vader is schandalig. Hoe kan je nu zoiets doen?!" Het bleek dat de vader niet alleen zijn eigen zoon een lift naar huis moest geven. "Hij moest ervoor zorgen dat alle jongens opgehaald werden. Ik organiseer het toernooi al 19 jaar maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Helaas zijn er nog van dat soort voetbalouders."