Een purser van Transavia heeft een kort geding aangespannen tegen haar echtgenoot om te voorkomen dat hij verhalen over haar avontuurtjes met collega's naar buiten brengt. Transavia bevestigt een bericht daarover in De Telegraaf, maar wil verder niet in detail op de zaak ingaan.

"Uit onderzoek is gebleken dat de veiligheid van onze passagiers op geen enkele manier in het geding is geweest", zegt de luchtvaartmaatschappij. Volgens de krant had de stewardess seks met collega's in de cockpit, in de crewruimte en tijdens hotelovernachtingen op diverse bestemmingen.

Ze hield daarover een dagboek bij op haar computer, dat door haar man werd ontdekt. Die zou piloten en crewleden onthullende mails hebben gestuurd, schrijft De Telegraaf. Transavia wil daar niets over kwijt. "Het verspreiden van privé-informatie vinden wij ongepast, omdat het de betrokkenen in ernstige verlegenheid brengt."

De krant schrijft dat de directeur het personeel heeft opgeroepen om over de zaak te zwijgen. Daar is geen sprake van, zegt een Transavia-woordvoerder. "We hebben wel gevraagd om rekening te houden met elkaar en om collegiaal te zijn."