|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
@WMR-kok: Nee komijn is wat anders las ik op wiki. Kan wel als alternatief dienen. Zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven, superb! |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Het deeg is erg elastisch. Maar dat krijg je erin door het goed te kneden. |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Ok, try before you die. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
|
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Tuurlijk, de rest is een beetje uitproberen om smakelijke varianten te verkrijgen. Het lijkt dan op pizza maar is het in feite niet meer. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
De topping komt vaneigens. De bodem is het belangrijkste. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Ik begin met de melk met de suiker te verwarmen tot tegen de 35 graden Celsius en dan de gist erdoorheen roeren. Dit laat je 10 minuten rusten. Dan 200 gram bloem in een mengkom, en dan de overige ingrediënten erbij. Dan is het deeg waarschijnlijk nog te nat. Je voegt dan beetje bij beetje wat bloem toe en blijf goed kneden totdat je een soepel deeg hebt. Dan haal je het uit de kom en gaat het zeer goed en krachtig kneden. Als je voelt dat ie nat begint te worden weer een beetje bebloemen. Uiteindelijk heb je een zeer soepel deeg en dat laat je ongeveer een uur rijzen. Dan kneed je het weer goed en elke keer een beetje bebloemen totdat ie vrij droog aanvoelt maar toch zeer soepel en elastisch is. Dan druk je het met de handen tot een cirkel van 30 centimeter met een rand die ongeveer 1,5 keer dikker is dan het midden. Je rolt het deeg dan op en rolt het uit op bakpapier in de bakplaat en laat het nogmaals een half uur rijzen. Dan de saus erop en vervolgens in de oven voorbakken tot het deeg lichtbruin begint te worden. De bodem uit de oven halen en gaan beleggen. Dan de bodem terug de oven in en afbakken totdat de kaas gesmolten is en de rand goudbruin. |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Ok, ik heb het even gekopieerd en naar m'n mailbox gestuurd anders kan ik het niet onthouden. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
De pizza con salmone affumicato is minder machtig dan de vegetariana. |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Kaas maakt het machtig lijkt me.
Een deegroller komt er niet aan te pas? |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
@TheMajor: Ik heb geen deegroller gebruikt. Een zeer dikke topping maakt het ook machtig. |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
@WMR-kok: I see. Ik dacht dat je dat toenstraks al schreef over "sterke armen" en/of "lichaamsgewicht"? Ja idd, hoe dikker de topping hoe machtiger. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Het platdrukken gaat aardig, alleen wil de rand terug naar het midden kruipen. |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
@WMR-kok: Rand terugkruipen? Weet je zeker dat ie vegetarisch is? |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Omdat het deeg erg elastisch is. |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Ach ja vandaar. Ik ga er maar weer eens vandoor. Het was weer een smakelijk genoegen. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Maar weet je waarom een pizza een opstaande rand moet hebben? |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Anders loopt de kaas eraf? |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
En de rest van de topping. Door dat randje blijft alles binnenboord. |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Ja anders zou die zalm eraf kunnen zwemmen. Yep |
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
Ok, tot ziens maar weer. |
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
|
|
TheMajor Erelid
WMRindex: 1.164 OTindex: 1.934 S |
@WMR-kok: Idd, als die zalm niet dreef heb je het goed gedaan. Goodnight. |
|
nietmeer
|
Ik haat kaas. |
|
The-Enflamer Erelid
WMRindex: 704 OTindex: 1.541
|
hey mensen. Denk dat ik de laaste ben. *doet het licht uit en het bordje op gesloten* afbeelding |
|