hr
jaargang -23 - laatste artikel 27-11 16:00 - 75433 artikelen -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 2 3 4 .... 338 339 340 [341] 342 343 344 497 498 499 500

04-01-12 00:19:30
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
@WMR-kok: Nee 8O komijn is wat anders las ik op wiki. Kan wel als alternatief dienen.

Zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven, superb! :P

04-01-12 00:22:51
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
:P Het deeg is erg elastisch. :P
Maar dat krijg je erin door het goed te kneden. :P

04-01-12 00:24:20
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Ok, try before you die. :P

04-01-12 00:26:13
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
8) Er is maar 1 manier om een goede pizza te maken. :P

8) Vaak pizza's maken. :P
Het is een kwestie van ervaring. :)

8) There is no shortcut. :P

04-01-12 00:28:07
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Tuurlijk, de rest is een beetje uitproberen om smakelijke varianten te verkrijgen.
Het lijkt dan op pizza maar is het in feite niet meer.

04-01-12 00:31:40
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
8) De topping komt vaneigens. :P
De bodem is het belangrijkste.

04-01-12 00:36:31
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
Ik begin met de melk met de suiker te verwarmen tot tegen de 35 graden Celsius en dan de gist erdoorheen roeren. Dit laat je 10 minuten rusten.
Dan 200 gram bloem in een mengkom, en dan de overige ingrediënten erbij. :P
Dan is het deeg waarschijnlijk nog te nat. :P
Je voegt dan beetje bij beetje wat bloem toe en blijf goed kneden totdat je een soepel deeg hebt. :)
Dan haal je het uit de kom en gaat het zeer goed en krachtig kneden.
Als je voelt dat ie nat begint te worden weer een beetje bebloemen. :P
Uiteindelijk heb je een zeer soepel deeg en dat laat je ongeveer een uur rijzen. :P

Dan kneed je het weer goed en elke keer een beetje bebloemen totdat ie vrij droog aanvoelt maar toch zeer soepel en elastisch is.
Dan druk je het met de handen tot een cirkel van 30 centimeter met een rand die ongeveer 1,5 keer dikker is dan het midden.

Je rolt het deeg dan op en rolt het uit op bakpapier in de bakplaat en laat het nogmaals een half uur rijzen. :P

Dan de saus erop en vervolgens in de oven voorbakken tot het deeg lichtbruin begint te worden.

De bodem uit de oven halen en gaan beleggen. :P

Dan de bodem terug de oven in en afbakken totdat de kaas gesmolten is en de rand goudbruin. :P

04-01-12 00:48:36
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Ok, ik heb het even gekopieerd en naar m'n mailbox gestuurd anders kan ik het niet onthouden. :P

04-01-12 00:51:02
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
:P De pizza con salmone affumicato is minder machtig dan de vegetariana. :P

04-01-12 00:52:05
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Kaas maakt het machtig lijkt me.

Een deegroller komt er niet aan te pas?

04-01-12 00:52:39
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
@TheMajor: :P Ik heb geen deegroller gebruikt. :P

8) Een zeer dikke topping maakt het ook machtig. :P

04-01-12 00:54:37
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
@WMR-kok: I see. Ik dacht dat je dat toenstraks al schreef over "sterke armen" en/of "lichaamsgewicht"?
Ja idd, hoe dikker de topping hoe machtiger.

04-01-12 00:56:18
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
:P Het platdrukken gaat aardig, alleen wil de rand terug naar het midden kruipen. 8-)

04-01-12 00:58:07
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
@WMR-kok: Rand terugkruipen? 8O Weet je zeker dat ie vegetarisch is? })

04-01-12 00:58:48
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
:P Omdat het deeg erg elastisch is. :P

04-01-12 00:59:17
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Ach ja vandaar. 8-)

Ik ga er maar weer eens vandoor. Het was weer een smakelijk genoegen. :P

04-01-12 01:00:27
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
:P Maar weet je waarom een pizza een opstaande rand moet hebben? :P

04-01-12 01:01:05
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Anders loopt de kaas eraf?

04-01-12 01:01:34
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
8) En de rest van de topping. :P

Door dat randje blijft alles binnenboord. :P

04-01-12 01:02:11
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Ja anders zou die zalm eraf kunnen zwemmen. (A)

Yep :P

04-01-12 01:03:30
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
Ok, tot ziens maar weer. :w

04-01-12 01:03:45
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
8) Die zalm heeft nog geeneens kunnen drijven laat staan zwemmen. :P

Welterusten TM *) :w

04-01-12 01:05:25
TheMajor
Erelid


WMRindex: 1.164
OTindex: 1.934
S
@WMR-kok: Idd, als die zalm niet dreef heb je het goed gedaan. :P
*) Goodnight. :w

04-01-12 01:36:06
nietmeer
Ik haat kaas.

04-01-12 02:59:26
The-Enflamer
Erelid


WMRindex: 704
OTindex: 1.541
hey mensen.

Denk dat ik de laaste ben.

*doet het licht uit en het bordje op gesloten*

afbeelding

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 338 339 340 [341] 342 343 344 497 498 499 500

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven