WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -19 - laatste artikel 19-10 18:00 - 65984 artikelen - nu online 44 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2020
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Consumenten Forum, met welk bedrijf moet je wel/niet zaken doen


1 2 3 4 .... 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63

Blog van KhunAxe

24-09-20 01:33:12
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
Enige tijd geleden werd @Stora geplaagd door een Troll die meende dat hij een appeltje te schillen had met hem vanwege een vaag soort 'oud zeer'..

Inmiddels hebben we alweer een poosje niets meer van die eikel gehoord dus ik vraag mij af of Stora nog terug gaat komen hier? Ik mis hem wel een beetje.. :(


24-09-20 01:39:26
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
Wie kent het nog? Een van de leukste series ooit :ja


24-09-20 02:06:48
HoLaHu
Erelid


WMRindex: 3.570
OTindex: 1.332
@KhunAxe: I will say this only once...:P

24-09-20 02:30:36
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092

24-09-20 06:59:19
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
Mondkapje wel? Of mondkapje niet? Je mag zelf kiezen, er zijn duizenden sites te vinden die het dragen van een mondkapje propageren en adviseren.. Zo er ook duizenden sites zijn die zeggen dat mondkapjes, en dan vooral de goedkope papieren dingen, een schijnveiligheid bieden, meer niet..De mondkapjes zijn niet aan te slepen in de strijd tegen het coronavirus. Ook in Nederland stijgt de vraag. Onzin, reageert hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters van het UMCG, op het gebruik van mondkapjes. ,,Tegen virussen helpt het niet, het is een schijnveiligheid.”

Mondkapjes zijn er in allerlei soorten en maten, vertelt Niesters. ,,Op vliegvelden zie je al geruime tijd Chinezen of Koreanen met mondkapjes rondlopen. Dat zijn van die losse meer chirurgische kapjes. Doekjes om je mond en als het goed gaat, ook nog je neus bedekken.'' Maar virussen, zoals corona, gaan hier volgens de hoogleraar met gemak doorheen.

,,Coronavirussen en andere virussen zitten in kleine druppeltjes en je raakt eigenlijk vanaf een kleine afstand besmet. Het gaat om een afstand van anderhalf tot twee meter, of minder. De druppels komen dan op de mondkapjes en als je dit aanpakt met je hand kun je je alsnog besmetten.”

Onhygiënisch

Daar komt volgens Niesters nog eens bij dat het gebruik onhygiënisch is. ,,Als je zelf ziek bent en moet hoesten of niezen, besmet je het mondkapje van binnenuit met je eigen vieze vloeistof. Je ziet mensen dan het kapje wel nog verwijderen. Zinloos.”

Mensen die er desondanks op staan om een mondkapje te gebruiken, moeten het masker regelmatig wisselen. Niesters wijst erop dat de mondkapjes die nu wereldwijd gretig aftrek vinden eigenlijk bedoeld zijn als bescherming tegen fijnstof. ,,En ik heb ook wel het idee dat het meer een gewoongoed onder bepaalde groepen aan het worden is.”
-Bron-

Maar ook:

Eerst waren veel landen terughoudend om mondkapjes te adviseren in verband met de bestrijding van het coronavirus SARS-CoV-2, omdat uit onderzoek niet duidelijk bleek of ze wel of niet werkten.

Maar nu heeft een grootschalige analyse gekeken naar de onderzoeksresultaten in 172 wetenschappelijke artikelen over het effect van mondkapjes bij SARS-CoV-2, en naar 44 andere onderzoeken naar vergelijkbare virussen zoals MERS en SARS.

De conclusie is duidelijk: met een mondkapje loop je gemiddeld 85 procent minder kans dat je besmet raakt met corona.

De beste kwaliteit – de zogenoemde FFP3-maskers of ademhalingsbescherming – is het veiligst en vermindert het risico op besmetting met wel 96 procent.Andere maskers – die we 'mondkapjes' noemen – verkleinen het risico met 67 procent, en ook zelfgemaakte mondkapjes kunnen besmetting voorkomen.

Daarom beweert de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC dat een mondkapjesplicht in de openbare ruimte het COVID-19-virus in de VS binnen vier tot acht dagen zou uitroeien.

De meta-analyse geeft echter ook aan dat zelfs de allerbeste maskers niet alle virusdeeltjes kunnen tegenhouden.
-Bron- (Met dank aan @allone *) )

En zo kan ik veel, heel veel voor- en tegenstanders vinden met allemaal harstikke valide punten die hun overtuiging kracht bij zetten! Ikzelf? Nee, eerlijk gezegd geloof ik niet dat een simpel papieren masker één van de meest dodelijke virussen uit onze geschiedenis afdoende kan weren :nee

Het biedt hoogstens een zeer beperkte bescherming, als het al beschermt. Ik ga je niet vertellen of je wel of niet een mondkapje moet dragen, uiteindelijk moet je dat helemaal zelf weten!

Ik draag een mondkapje als ik een winkel inga en tijdens mijn dagelijks bezoek aan het ziekenhuis waar ik mijn diabetesteen laat verzorgen. Dat is nu eenmaal hier de wet en ik ga daar niet tegenin, ik volg de wet, maar denk er het mijne van....

Steeds vaker zie ik dan in het ziekenhuis medisch personeel met het mondkapje onder de neus of zelfs helemaal naar beneden geschoven.. Ik denk dat we met z'n allen een beetje Corona-moe zijn geworden....Laatste edit 24-09-2020 07:06

24-09-20 07:14:15
allone
Oudgediende


WMRindex: 41.190
OTindex: 74.734
@KhunAxe: ja, dank je, ik was er ook al mee bezig - zoals je zag.. :)
maar ik had de indruk dat die virussen, juist omdat ze op kleine druppeltjes zitten, niet zo makkelijk door mondkapjes heen komen. In zoverre lijken die me zinvol.
Tegenlijkertijd heb ik niet de indruk dat ik omgeven wordt door mensen die ziek zijn, en dan heb je ook geen bescherming nodig.
En de belangrijkste bescherming blijft natuurlijk een gezond lichaam en een goed immuunsysteem ...

Psychologisch hebben die mondkapjes ook nog een nut: mensen blijven verder van je vandaan als je er eentje draagt. Tenminste, hier in NL, waar ze geen gemeengoed zijn.

Blijft de besmetting via handen over....

Dat van die 'een van de meest dodelijke virussen' vind ik dan weer vreselijk overdreven. Alleen mensen, die al zwak en ziek zijn, gaan er dood aan. En door andere virussen sterven ook duizenden mensen.
... Sowieso sterven er elke dag duizenden mensen. We leven gevaarlijk.  ;)

Laatste edit 24-09-2020 07:24

24-09-20 07:34:37
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@allone: Hohoho!!! 'Een van de meest dodelijke virussen' zijn niet mijn woorden hoor! Overal lees je dat het oh zo gevaarlijk is! Ik ben het gewoon met je eens dat er bepaalde verhoogt-risico groepen zijn die eventjes extra voorzichtig dienen te zijn maar dat het voor gezonde mensen niet gevaarlijker is dan een fikse griep.

Veel van de overledenen hebben inderdaad onderliggende ziekten of aandoeningen gehad. Zielig hoor, best wel, maar het lijkt wel alsof tegenwoordig iedere dode op het conto van Corona geschreven wordt? :P

Verder, inderdaad, van leven ga je dood, ook anno 2020 :D

.

Laatste edit 24-09-2020 07:44

24-09-20 09:17:12
botte bijl
Stamgast


WMRindex: 82.305
OTindex: 35.718
@KhunAxe:
begin maart, toen we nog niet precies wisten wat het was, heb ik waarschijnlijk een lichte corona gehad. een half jaar later ben ik nog steeds gauw moe, heb ik spierpijn en nog wat lichte symptomen. met een gewone fikse griep heb je die nasleep niet :nee

24-09-20 09:26:59
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@botte bijl: Maar je weet het niet? Je denkt dat het wellicht een nasleep van Corona kan zijn.. Het kan ook de overgang zijn, mineraal- of vitaminegebrek, ik roep maar iets hoor.. Mijn punt is dat het raden is, niet weten.

Bovendien, als je écht denkt dat je het al gehad hebt, waarom loop je dan met een scherm voor je gezicht rond? Wereldwijd zijn er slechts een paar gevallen van mensen die tot twee keer toe besmet werden met Corona. Dus als je het inderdaad gehad hebt ben je tamelijk veilig nu lijkt mij?

.Laatste edit 24-09-2020 09:40

24-09-20 09:29:55
venzje
Oudgediende


WMRindex: 18.687
OTindex: 6.055
@botte bijl: Dat heet 'long covid'. Bij veel mensen die slechts lichte verschijnselen hebben gehad schijnt dat beeld voor te komen.
Er zijn al aanwijzingen dat bij hen in verschillende organen blijvende schade lijkt te zijn die terug te leiden is naar de coronabesmetting. Dus die lichte verschijnselen zijn op de lange duur misschien helemaal niet zo licht.

@KhunAxe: Bij de meeste mensen zijn de antistoffen na een paar maanden alweer grotendeels verdwenen, dus in hoeverre die immuniteit duurzaam is, is nog maar zeer de vraag. Het is allemaal nogal nieuw, dus dat is afwachten. En: better safe than sorry.

Laatste edit 24-09-2020 09:33

24-09-20 09:38:43
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@venzje: Mensen die een coronabesmetting achter de rug hebben, ontwikkelen antistoffen tegen het coronavirus en zijn in principe immuun. De kans is bijzonder klein dat zij een tweede keer een corona-infectie oplopen. Wereldwijd zijn wel enkele gevallen beschreven van mensen die een tweede keer positief testten, maar problemen met het stalenonderzoek zijn hier niet uitgesloten. In ieder geval waren deze mensen na de tweede infectie niet ziek. -Bron-

En:

'“Ik maak me nog geen zorgen”, zegt Geurts van Kessel*. “Wij zien bij de meerderheid van onze patiënten dat de antistoffen al een aantal maanden aantoonbaar blijven. Herinfectie lijkt tot nu toe relatief zeldzaam en het meest voor te komen bij patiënten die al een onderliggende ziekte hebben en bijvoorbeeld medicijnen gebruiken die hun immuunsysteem onderdrukken.' -Bron-

Ik begrijp hieruit dat herbesmetting kan voorkomen, maar relatief zeldzaam is.

Maar zoals ik al eerder schreef in mijn Blog: Iedereen moet zijn eigen maatregelen nemen, uiteindelijk gaat het om jouw gezondheid!

* (Geurts van Kessel is een klinisch viroloog)

.

Laatste edit 24-09-2020 09:38

24-09-20 10:11:59
venzje
Oudgediende


WMRindex: 18.687
OTindex: 6.055
@KhunAxe: Tja, ook daar zijn ze het kennelijk al niet over eens. Want elders lees je weer andere onderzoeksuitslagen.
Vandaar dan ook het advies: Op dit moment weten we niet of iemand die covid-19 heeft doorgemaakt, langdurig beschermd is tegen een nieuwe infectie met het coronavirus. Daarom moet iedereen de preventieve maatregelen blijven opvolgen.

Laatste edit 24-09-2020 10:14

24-09-20 10:24:03
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@venzje: Zo ik in mijn Blog al aangaf, er zijn duizenden voor- en tegenstanders te vinden. Iedereen moet zijn eigen geweten volgen, ik zal de laatste zijn die dit of dat zou verplichten.

Iedereen neemt zijn eigen beslissingen en probeert vervolgens met de gevolgen van die beslissingen te leven.

Het feit dat ik een papieren maskertje van 5 cent voor geen cent vertrouw als het aankomt op bescherming tegen besmetting is aan mij, en aan ieder voor zich..

24-09-20 10:30:43
MIADIA
Oudgediende


WMRindex: 4.497
OTindex: 5.793
S
wat betreft die mondkapjes: je moet ze hier dus wel op als je gebruik maakt van het ov maar no way dat je een gecertificeerd kapje mag gebruiken (die dus wel de zaak wat zouden tegenhouden) dat is strafbaar...

maar goed, moet ik zo'n ding op dan doe ik dat

en 'Allo 'Allo was inderdaad briljant

Laatste edit 24-09-2020 10:31

24-09-20 10:36:48
venzje
Oudgediende


WMRindex: 18.687
OTindex: 6.055
@MIADIA: Dus dan krijgen we dit:


24-09-20 12:42:10
Emmo
Stamgast


WMRindex: 46.173
OTindex: 25.553
@venzje: Of dit:

24-09-20 13:14:05
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@Emmo: In Bangkok heb je een Arabische wijk waar de vrouwen dus inderdaad zo gesluierd rondlopen, ik ben daar diverse keren geweest, je ziet enkel de ogen en zelfs die soms niet. Maar als je de ogen ziet dan kun je zien dat ze daar ontzettend veel aandacht aan besteden! Ze zijn vaak prachtig om te zien :ja

.

Laatste edit 24-09-2020 13:37

24-09-20 13:19:03
botte bijl
Stamgast


WMRindex: 82.305
OTindex: 35.718
@Emmo: @KhunAxe:
gekleed in een "gordijnenwinkel" en zwaar opgemaakte ogen (of beter nog een grote donkere zonnebril), dan kan je dus net zo goed een ander zijn....

24-09-20 13:26:58
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@botte bijl: Maar dat is dus wat ik probeer te zeggen, de vrouwen waarvan je enkel de ogen kunt zien hebben die ogen vaak prachtig opgemaakt.. Tenminste, dat vind ik ;)

En natuurlijk, verder valt er weinig te zien aan deze wandelende vuiniszakken, maar de ogen zijn mooi! :+

24-09-20 16:51:46
Emmo
Stamgast


WMRindex: 46.173
OTindex: 25.553
@KhunAxe: Een collega noemde dat: "Ogen als mariniersvoeten. Groot, zwart, vochtig en ádembenemend".

24-09-20 18:18:36
botte bijl
Stamgast


WMRindex: 82.305
OTindex: 35.718
@Emmo:
ruiken ze ook naar ongewassen sokken (a)

24-09-20 18:29:23
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 38.340
OTindex: 80.301
@botte bijl: Dat is nou nét het adembenemende er aan.

24-09-20 21:13:19
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@Emmo: Wat een leuke en accurate omschrijving! :ja

24-09-20 21:52:41
Emmo
Stamgast


WMRindex: 46.173
OTindex: 25.553
@KhunAxe: Vond ik ook. Hij is dan ook niet van mezelf (A)

24-09-20 23:21:42
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 5.464
OTindex: 2.092
@Emmo: Ach, beter goed gejat dan slecht bedacht zeg ik altijd maar. ;)

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven