Wat eet jij vanavond |
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
Vandaag hadden we een rundervink met lekkere jus, een gekookt aardappeltje erbij en witlofsalade. |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
Weet ik nog niet |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
Quote @Grouse: Ik mis in de rijtjes mijn favoriete fruit. Aardbeien. Waarschijnlijk omdat dat schijnvruchten zijn. |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
@venzje: Ah, net als ananas, appel, peer, vijg, rozenbottel en bramen |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
Runderworstjes (chipolata), pasta met tomatensaus en witlofsalade |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@Grouse: Ja precies. Maar verschil moet er zijn. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
Zometeen een redelijk klein portie spaghetti carbonara en twee stuks zalmfilet.
Ik weet het, pasta's zijn niet goed voor mij, maar mag ik een béétje leven? Ik neem echt maar een klein portie, zowat 1/3e van wat ik normaliter eet, (ik ben dol op spaghetti.
Ik ga zo meteen volkoren spaghetti bestellen, dat is beter voor mij. |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
Vandaag de eerste barbecue van het jaar. Met daarop zalmfilet en een kippenpootje.🍗 Fles witte wijn daarbij 🍷 en wat verder garnituur voor het lekker. Nou, ik zal mezelf moeten inhouden met de Franse kazen op het paas-breekbrood. En dan verklaren we seizoen weer voor geopend! |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
Mijn lief heeft gisteren verse pastaslierten gescoord, dus die zullen we vanavond maar eens soldaat gaan maken. Ik heb nog wel zelfgemaakte tomatensaus in de vriezer en vast ook nog wel een paar voorgedraaide gehaktballetjes. Wat verse groente erbij en dat komt helemaal goed. |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
citroenkip met dilleaardappel |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Grouse: Wederom een gerecht wat we allebei maken, witlofsalade. En wederom ben ik benieuwd naar het recept. Ik zit te wachten op het moment dat we allebei met hetzelfde recept aankomen.. Hier wordt de witlof in smalle reepjes gesneden ( voor twee personen 3 stronkjes witlof), daarbij een rode appel ongeschild in blokjes erbij en dan nog 2 stelen bosui in smalle ringetjes daarbij snijden. Dressing maken van fritessaus, yoghurt, beetje suiker of zoetstof en een flinke theelepel knoflookpulp of een gehakt teentje knoflook. Goed mengen en een uur koelen in de koelkast. Ohja, Vandaag eten we bami goreng, met een gebakken eitje en kroepoek! Laatste edit 01-04-2021 00:32 Laatste edit 01-04-2021 00:37 |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
|
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
Ben wederom een haverbrood aan het bakken, ik heb mezelf voorgenomen om met name mijn avondeten voortaan zeer sober te houden. Dus vanavond eet ik een paar sneetjes haverbrood met daarop zeer dun uitgesmeerd wat leverpastei van Tulip. Die vind ik gewoon erg lekker afbeeldingDaarna een bakje ongezoete homemade yoghurt en dat was het dan wel... |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@KhunAxe: En dan loop je na twee uren te steigeren van de honger? |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@HoLaHu: Bij ons gaan er ook blokjes augurk door. En géén suiker; er zit al appel in voor het zoetige accent. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Mamsie: Dat zou je verbazen! Dat haverbrood vult als een gek hoor! Een 500 grams brood is slechts 25 cm lang. Wat ook helpt is dat haver slechts langzaam verteert waardoor je urenlang het gevoel hebt dat je vol zit. Als ik 's-ochtends een kom havermoutpap op heb dan hoef ik de eerst 5 a 6 uur niet te eten |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
@HoLaHu: Ik maak hem heel anders. Mijn lief houdt niet van rauwe uien of dingen die daar op lijken en al helemaal niet van knoflook. Dus: witlof in dunnen reepjes, appel, mandarijnpartjes of sinaasappelpartjes, rozijnen. Dressing van vers sinaasappelsap, mosterd, olijfolie, peper en zout. |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
Vandaag ook bami. Omeletje erop en aangekleed met pindasaus, seroendeng, atjar en kroepoek.
Bami van kipvlees, gemarineerd in ketjap manis, djintan, ketoembar, laos en sereh. Gesnipperde ui en 1 rode peper. Uurtje in laten trekken. Spitskool, wortel, prei, paar champignons en veel taugé. Pindasaus: Uitje heel klein snijden en fruiten, pindakaas erop en djintan en ketoembar toevoegen. beetje sambal erbij en ketjap erdoor roeren. Verdunnen met kokosmelk tot de gewenste dikte.
|
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
|
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@Grouse: O ja, de rozijntjes natuurlijk ook! Vanavond mik ik gewoon wat lekkere groenten bij elkaar in de kippenbouillon. Knapperig broodje met verse karneboter erbij en klaar! |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.015 OTindex: 93.491
|
@venzje: waar krijg jij verse karnboter? |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
@allone: Zelf maken natuurlijk Dat kan trouwens ook heel goed van verse room. Gewoon net zo lang kloppen tot er boter ontstaat. Laatste edit 01-04-2021 13:34 |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@allone: Bij de kaasboer. @Grouse: Ik heb eens van een bakkersvrouw geleerd dat de room beter eerst een paar dagen kan hebben gerust. Laatste edit 01-04-2021 14:09 |
|
Grouse Oudgediende
WMRindex: 5.685 OTindex: 4.895
|
@venzje: Heel licht aanzuren met een lepeltje crème fraîche kan ook prima. |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
rode bietjes aardappelen en 2 kleine gehaktballen |
|