Engeland - Om een ei voortaan precies goed te koken, is iets nieuws bedacht door Engelse wetenschappers. Ze hebben een onzichtbaar logo aangebracht op de eieren, dat ineens zichtbaar wordt, zodra het ei lang genoeg is gekookt. De consument moet echter in de winkel al kiezen hoe lang zijn ei gekookt moet worden, want er zijn drie types gemaakt: hard-, medium- en zachtgekookt. Het is een kwestie van in de pan blijven kijken voor het beste resultaat.
Een ei koken is toch niet moeilijk! 2 minuten voor een snotterig geval, 4 minuten voor een zacht ei, 6 minuten voor een medium en 8 minuten voor een hard gekookt ei!
daarom Lananq, daar hebben we de "eier"wekker voor uitgevonden.. Maarja blijkbaar zijn er zulke debielen in Engeland die niet weten hoe een eierwekker werkt of zijn het gewoon dikke luie mensen
Vaag idee... nou moet je de hele tijd in de pan bljiven kijken: "Zie jij al een onzichtbaar logo?". Je kon altijd gewoon je kookwekkertje aanzetten en die begon dan wel te piepen.
Trouwens, wat als dat logo aan de onderkant van je eitje zit, waardoor je het niet kan zien?
Het is weer zo'n product, dat de massa tot standaarden dwingt, net zoals bijvoorbeeld de Senseo. Dat smaakt altijd exact hetzelfde. Ik hou van een zachtgekookt ei waarvan de dooier alleen aan de buitenlaag gestold is en daarbinnen nog lekker vloeibaar is. 3,5 minuten koken. Kan geen logo tegenop.
oke! laten we er ff van uit gaan dat het een goed idee is duh! waarom dan geen 3 logo's op een ei? of 1 logo met verschillende kleuren die corresponderen met de juiste temperatuur?
omdat het anders weer niet genoeg opleverd ben ik bang
kun je de logos dan ook in verschillende kleuren krijgen? de ene vind rood weer lekker dan blauw, of speciale plaatjes van de power rangers ofzo als logo die je dan kan verzamelen
Geno_geno Lid WMRindex: 27 OTindex: 0 Wnplts: Amsterdam
Quote Lananq: Een ei koken is toch niet moeilijk! 2 minuten voor een snotterig geval, 4 minuten voor een zacht ei, 6 minuten voor een medium en 8 minuten voor een hard gekookt ei!
Je zult verbaasd staan dat dat ook niet altijd opgaat. Als je je eitjes altijd "perfect" gekookt wilt hebben moet je in je eigen keuken werken met eieren die nagenoeg dezelfde grootte en (begin)temperatuur hebben. Als ik bij iemand anders thuis eieren kook vallen ze altijd anders uit.
Er is ook nog een verschil in de manier van koken. Als je een koud ei in kokend water laat zakken (wel eerst een klein gaatje prikken), krijg je een heel ander resultaat, dan wanneer je de eieren in koud water in de pan doet en samen op het vuur zet.
Quote Tim-kun: kun je de logos dan ook in verschillende kleuren krijgen? de ene vind rood weer lekker dan blauw, of speciale plaatjes van de power rangers ofzo als logo die je dan kan verzamelen
@ Ralph, ik heb toch liever die Power Ranger logo's maar die logo's staan toch op de schil? nou logo verzichtig eraf pellen, eitje opeten en voila! kom maar op met die verzameleieren, gat in de markt! zal maar gaan copyrighten