Quote
@Mamsie:
Nouhou...een boterham met gekookte lever is inderdaad erg lekker.
Niertjes heb ik twee keer in mijn leven gegeten en dat smaakte zoals pis ruikt.
Vies dus.
Mijn vader maakte dat weleens, kwam hij thuis met een grote lever die hij vervolgens kookte in water & kruiden, in dunne plakken op de boterham en wat peper en zout erop.. Heerlijk!
Niertjes kunnen heel erg lekker zijn maar zijn lastig schoon te maken. Je moet ze een nacht in azijnwater weken en dan erg goed schoonmaken. Mijn moeder maakte er een stoofpot van die dan over de vers gesneden friet ging.. Mijn hemel, wat was dat lekker zeg! Nadat mijn moeder was overleden heeft mijn zusje het overgenomen en totdat ik naar hier verhuisde gingen we af en toe met zijn allen bij mijn zus friet met niertjes eten. Bijzonder lekker en hartstikke gezellig
Mede hierdoor is onze familie bijeen gebleven nadat mijn ouders overleden waren en wij allemaal ons eigen leven hadden opgebouwd.. En dat enkel door niertjes. Tja....
Wat ik zelf vroeger erg lekker vond waren gebakken varkenshersenen, die kocht je bij de betere slager: Koken, afkoelen, in de koelkast en de volgende dag in de koekenpan prakken met peper en zout. Als de hersenen korrelig en bruin waren gingen ze op de boterham, heerlijk!