Een open brief van DaniŽl de Rijke naar minister Schippers ging zondag via internet heel Nederland door. De student die ernstig ziek is geweest werd geweigerd bij elke nieuwe zorgverzekeraar en hij vraagt Schippers om opheldering.
Dit meldt RTV Noord-Holland.

DaniŽl de Rijke vindt het niet acceptabel dat een gezonde jongen als hij geen nieuwe zorgverzekeraar kan vinden: "Ik vind het onredelijk dat het systeem nu zo werkt dat verzekeraars je mogen weigeren aan de hand van je medische dossier, terwijl de kans dat ik weer ziek word heel klein is."

De brief zorgde voor veel ophef: uit het hele land kwamen reacties met soortgelijke verhalen. DaniŽl schrok het meest van het verhaal van een ex-kankerpatiŽnt die geen hypotheek kan krijgen. "Ik wil later ook gewoon een huis kunnen kopen met een hypotheek," reageert hij.

Overigens is het probleem van DaniŽl opgelost: verschillende verzekeraars hebben hem een aanbod gedaan. Voor hem is het echter een principekwestie geworden. Hij wacht nog op een antwoord van de minister. Filmpje