Toen Wyatt werd geboren afgelopen juni in Ottawa, Canada, waren de artsen onmiddellijk gealarmeerd dat hij zijn mond niet kon openen - uit angst dat hij niet kon ademen en zou moeten worden ge´ntubeerd, volgens de Scotts' blog. Hij bracht de volgende drie maanden in het ziekenhuis door.

Sindsdien was het zes keer nodig om 911 te bellen omdat Wyatt dreigde te stikken en niet in staat was om zijn mond te openen, zegt Andrew Scott. Een keer, was reanimatie nodig, en een andere keer had hij een bloedneus, wat veel angst veroorzaakte..

Wyatt's arts, dr. JP Vaccani, zei dat de aandoening, aangeboren trismus, zeldzaam en meestal het gevolg van een gefuseerde gezamenlijke of extra band van weefsel is. Maar Wyatt's CT-en MRI-scans lijken normaal.

"Het is een ongewone situatie waarin hij zijn mond niet kan openen, en er is geen enkele voor de hand liggende reden voor," vertelde Vaccani, een pediatrische KNO-arts in het Children's Hospital of Eastern Ontario aan ABCNews.com. "Verder is hij een gezonde jongen."