Twee toponderzoekers hebben woensdag tegenover het Amerikaanse Congres verklaard dat 'aliens zo goed als zeker bestaan'.

De twee pleitten bij het Congres voor meer subsidie voor het onderzoek naar buitenaards leven. Dit meldt de Amerikaanse krant RT.com donderdag. Dan Werthimer, directeur van het SETI onderzoekscentrum aan de universiteit van Californië in Berkeley vertelde volgens ABC News dat de mogelijkheid voor buitenaards micirbieel leven 'zo goed als 100 procent' is. Werthimer zei dat het wel heel bizar zou zjn als we alleen zouden zijn. 'Gezien het feit dat wetenschappers miljarden op Aarde lijkende planeten hebben ontdekt, alleen al in onze Melkweg, en deze liggen in een bewoonbare zone geschikt voor leven, is het waarschijnlijk dat het in het universum wemelt van primitief leven', zo stelde Werthimer.

Verder stelde hij in zijn geschreven getuigenis:'In de laatste 50 jaar, heeft het bewijs zich langzaam opgestapeld dat de componenten en voorwaarden waarvan we geloven dat ze noodzakelijk zijn voor buitenaards leven veelvuldig voorkomen in ons sterrenstelsel.' volgens hem is 'de mogelijkheid dat zich ergens leven heeft ontwikkeld, en misschien ook intelligent leven, aannemelijk en dit vraagt om verder wetenschappelijk onderzoek.'

Werthimers collega Seth Shostak, een astronoom aan het SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), gelooft dat de kans op het vinden van buitenaards leven groot is. 'Als we buitenaards leven vinden zal dat in de komende twintig jaar gebeuren, mits de juiste financiering', aldus Shostak.