Demonstratief naakt fietsen door het centrum van Amsterdam. Zaterdag ging de zesde editie van de World Naked Bike ride van start. Talloze mannen en vrouwen stapten in hun blootje op de fiets om te demonstreren tegen het groeiende autoverkeer en luchtvervuiling.
De World Naked Bike Ride is een jaarlijkse demonstratie die wereldwijd wordt gehouden. De World Naked Bike Ride Amsterdam startte bij het Amstelstation. Bij park Frankendael kon gepauzeerd worden om te bodypainten en de route eindigde in het Vondelpark.

De tocht wordt ieder jaar in juni gehouden en is er in de eerste plaats om het gebruik van de fiets te promoten. Een fiets is milieuvriendelijker en goedkoper, omdat er geen vervuilende stoffen bij komen kijken, zoals benzine en gas.

Toch blijkt niet iedere deelnemer op te komen voor het milieu. 'Naakt rondfietsen in de zon is gewoon leuk. Het milieu interesseert me niet', biecht een vrouw op aan AT5.

Met de blote bipsen wil de groep duidelijk maken hoe kwetsbaar fietsers zijn het verkeer. Daarnaast is het een opvallende manier om de aandacht te vestigen op de kracht en de mogelijkheden van ons lichaam.