Online encyclopedie Wikipedia bestaat bij de gratie van z'n gebruikers. Wereldwijd leveren mensen een bijdrage aan de site, meestal inhoudelijk. Zo niet Bryan Henderson, die zich ergert aan dezelfde fout in artikelen. En deze aanpast, al 47.000 keer.

De ijverige corrector stoort zich nogal aan het gebruik van de Engelse term 'comprised of'. Volgens Henderson kan een samenstelling beter aangeduid worden door 'is composed of' of 'consists of'. In een apart artikel legt hij uit waarom dat zo is.

Om erachter te komen in welke van de 4.711.106 Wikipedia-pagina's de grammaticale fout staat, heeft Henderson een klein programmaatje geschreven. Dat geeft een uitdraai op z'n scherm, met daarachter een link naar de 'bewerk-pagina' van elk artikel.

Tot zover het machinewerk. Henderson klikt vervolgens alle pagina's zelf open, om de term handmatig juist te zetten. Daar doet hij zo'n 10 seconden per artikel over. Maar dat kan naar eigen zeggen vooral zo snel, omdat hij 'er heel erg goed in is geworden'.