In Den Bosch gingen donderdagochtend vroeg de alarmbellen af. De politie stuurde een persalarm de wereld in over een schietpartij aan de Vogelstraat. Gelukkig waren de hulpdiensten niet meteen uitgerukt, want het bleek om een loos alarm te gaan.

Op de meldkamer waren agenten een nieuwe medewerker aan het inwerken, verklaart een woordvoerder. Om gelijk het systeem goed te leren kennen, werd er een 'testalarm' de wereld ingestuurd.

En dus verzond de meldkamer het bericht dat er schietpartij was bij het politiebureau in Den Bosch. ,,Er is iets mis gegaan", reageert de woordvoerder, die zelf ook verrast was door de melding. ,,Het bericht had duidelijk niet verstuurd moeten worden."

Uiteindelijk bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn. ,,Ik heb ze wel geadviseerd om in het vervolg een melding te gebruiken die minder heftig is en dan ook gelijk duidelijk te maken dat het geen reŽle melding is", aldus de woordvoerder.

Een kleine tien minuten na de melding volgde een opmerkelijke correctie: ,,Geen schietpartij Den Bosch Vogelstraat. Bericht is een storing geweest."