Een wel heel opmerkelijke diefstal die op klaarlichte dag werd gepleegd bij een meubelzaak in Utrecht. Een stel krijgt het voor elkaar om ongemerkt een driezitsbank te stelen bij de meubelzaak in winkelcentrum The Wall aan de Hertogswetering in Utrecht.

'De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dr is de politie voor, altijd!', zo laat de politie weten

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 24 januari 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De man en de vrouw lopen zondagmiddag 3 december 2017 de winkel binnen. Hun oog valt op een cognackleurige bank van het merk Rodeo, die dicht bij de ingang staat. Ze tillen hem op en lopen ermee naar buiten. Het gaat niet moeiteloos; de vrouw laat de bank vallen. Maar uiteindelijk lukt het ze de bank mee te nemen.

Het stel is goed vastgelegd op beeld. Daardoor heeft de politie een duidelijk signalement van de twee.

Verdachte 1:
man
blanke huidskleur
normaal postuur
droeg een donkere gewatteerde jas met horizontale stiknaden en een capuchon
had een spijkerbroek aan
droeg donkere schoenen
had een baseballpet op met zwarte klep met witte voorzijde en zwarte achterzijde.

Verdachte 2:
vrouw
blanke huidskleur
normaal postuur
lang blond haar
had een lichte muts op
droeg een donkere jas
had een lichte blouse aan
droeg een lichte broek
had donkere schoenen aan.

Herkent u de verdachten of weet u wie zij zijn en waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.