Op het Israëlische vliegveld Ben Gurion International Airport in Tel Aviv zijn twee Boeings met hun achterkant tegen elkaar gebotst toen zij aan het taxiën waren. Beide toestellen, een Boeing 737 van de Duitse maatschappij Germania en een Boeing 767 van het Israëlische El AL, raakten hierdoor beschadigd aan de achterkant. Het hoogteroer van de El Al Boeing doorboorde het richtingsroer van de Germania Boeing.

Het toestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germania verliet achterwaarts zijn parkeerplaats toen het met zijn staart tegen de staart van een Israëlisch El Al-vliegtuig botste. Vooral het Duitse vliegtuig liep serieus wat schade op.

Volgens de luchthavenautoriteiten konden alle passagiers de vliegtuigen veilig verlaten en vielen er geen gewonden. De luchthaven is een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Het Israëlische vliegtuig van El Al wilde opstijgen voor een vlucht naar Rome, het Germania-toestel stond op het punt te vertrekken naar Berlijn. De passagiers moesten met andere vliegtuigen hun reis verderzetten.
Filmpje