Een sjoelwedstrijd met oude mobieltjes als schijven. Het bedenksel van de vierkamporganisatie geldt als rode draad in de Feest4daagse van Norg.

De 20ste editie van dit hoogtepunt op de dorpskalender is begonnen. Feitelijk begon het festijn woensdagavond al, want vijftien sport- en spelonderdelen in vier dagen proppen is lastig. Woensdagavond was het klootschieten en vissen geblazen, zaterdag komen een quiz en het opnieuw het mobieltjessjoelen aan bod. Bovendien jeu de boules, darten, beachvolleybal, een race met loopfietsjes. De elf teams die meedoen aan de sport- en spelactiviteiten krijgen van alles te doen.
Foto

Een vriendenclubje heeft dat onderdeel de laatste vier jaar in handen en maakt er een sport van om iedereen mee te kunnen laten doen. Geert Louters van de organisatie: „Ik denk dat half Norg en omstreken er wel bij betrokken is. Vorig jaar was de jongste 12 en de oudste 83 en dat is dit jaar niet veel anders.”

Voor de jeugd zijn er twee kindermiddagen en zondag wordt het feest afgesloten met de bekendmaking van de winnaars van het rodedraadspel: welk team verzamelt de meeste oude mobieltjes in voor de stichting Opkikker: een organisatie die ernstig zieke kinderen een leuke dag bezorgt. De sjoelscore geldt als bonus.

Marianne Dorenbos van de feestvierdaagseorganisatie schat dat het festijn 15.000 mensen op de been brengt over de hele week. „Er zijn veel Norgers die hun vakantie erop afstemmen, maar ook toeristen die er speciaal voor komen. Het draait vooral om de gezelligheid en zorgen dat er wat te doen is in Norg. Twintig jaar geleden begon het als een initiatief van de zakenkring, die vond dat er te weinig gebeurde in het dorp.

Vanwege de 20ste editie heeft het muziekprogramma wat extra bekende artiesten: Stef Ekkel en zangeres Maan.