Een 56-jarige werknemer in Australië die zijn ex-werkgever had aangeklaagd omdat die scheten op hem liet om hem te pesten, heeft bot gevangen. Het gerechtshof heeft namelijk beslist dat er onvoldoende bewijs is dat z’n voormalige baas effectief een pestkop is.

David Hingst, ex-werknemer bij het ingenieurbedrijf Construction Engineering in Victoria, vertelde aan de rechter dat zijn voormalige werkgever protjes op hem liet. Zelfs nadat hij daardoor van kantoor wisselde, ging het geurende geweld verder. “Meneer Short liep dan het kleine, raamloze lokaaltje binnen om er met opzet een wind te laten, omdat hij dat erg vermakelijk vond”. Het ging volgens de werknemer ook niet om een sporadische scheet, maar “soms zelfs tot zes keer per dag”, aldus Hingst, die daarom 1,1 miljoen euro schadevergoeding eist.

Short zou zijn werknemer ook getreiterd en telefonisch beledigd hebben, maar dat ontkende hij. Als reactie op de pesterijen spoot Hingst deodorant op zijn baas en noemde hij hem meneer Stinky. Aan de rechter vertelde de werkgever dat hij zich niet kan herinneren scheten te laten op kantoor. Het zou volgens hem “uitzonderlijk misschien één of twee keer” zijn voorgevallen. Short ging eerder al vrijuit, maar ook in hoger beroep was er onvoldoende bewijs om hem schuldig te pleiten. Hingst heeft alvast aangekondigd om in cassatie te gaan.