NIJMEGEN - Een dakloze die in de vrije natuur kampeerde in de Ooyse Schependom (de uiterwaarden nabij Nijmegen) is door de gemeente opgehaald en naar een veilige plaats gebracht. Dat gebeurde tijdens een gerichte zoekactie wegens het hoge water.

Sinds enige tijd wonen er geregeld daklozen in de natuur net buiten Nijmegen, vaak in provisorische tentjes. Het gaat met name om buitenlandse werknemers die hier noodgedwongen bivakkeren. De gemeente Nijmegen wil voorkomen dat zij worden verrast door het snel stijgende water en daardoor in de problemen komen.

Daarom is door gemeente, politie en afdeling handhaving een zoekactie op touw gezet. Daarbij is ook een drone ingezet, om vanuit de lucht te kunnen controleren of en waar daklozen zich ophouden.

Bij de actie werd één persoon aangetroffen. In overleg met Iriszorg (opvang van daklozen) wordt hij de komende dagen ergens op een veilige plek ondergebracht.

De zoekactie is inmiddels beëindigd. Volgens een woordvoerder van de gemeente Nijmegen is het de eerste keer dat een dergelijke actie wordt gehouden. Bij de vorige periode met hoog water bestond het probleem nog niet.