Een Engelsman die al tien jaar duizenden flessen met romantische briefjes in zee heeft gegooid, moet daar van de lokale autoriteiten mee stoppen. Er spoelen teveel glasscherven in Zuid-Engeland aan waaraan de badgasten zich verwonden.
De onverbeterlijke romanticus Stuart Conway heeft zelfs een website waar mensen voor nop hun diepste zieleroerselen kunnen laten printen en in een zelfgekozen fles te water laten gaan in het Kanaal.
De 45-jarige Brit mag dan wel vanaf de pier in Brighton duizenden flessen in zee gegooid hebben, slechts een enkele spoelt aan in ons land, Nederland, Frankrijk, Duitsland of Zweden. De meeste boodschappen slaan te pletter.
Met alle publiciteit rond zijn flessenpost, hebben de autoriteiten plots ook ontdekt waarom steeds meer mensen op het strand in glas trappen. Conway moet dan ook stoppen. 'Hoe romantisch het idee ook is', zegt een woordvoerder van de stad Brighton. Volgens de gemeente zijn er modernere manieren om een bericht over de wereld te krijgen.
Maar Conway is vastbesloten door te gaan. De kans dat er gewonden vallen door zijn flessen noemt hij verwaarloosbaar. Hij kwam ooit op het idee, gezeten op een catamaran met zijn voeten in het water bungelend. Het blijft ook gratis, "want anders is het niet romantisch meer".