Een testcoureur van Porsche heeft in Italië over een afstand van 5000 kilometer gemiddeld 300 kilometer per uur gereden. Dat betekent dus bijna zeventien uur lang plankgas.

Porsche deed dat om te kijken hoe goed de nieuwe Porsche 911 GT3 zich houdt onder extreme belasting. Het Duitse merk wilde een capabele sportwagen maken, die urenlang vol gas kan rijden zonder mankementen. Meer dan 5000 kilometer lang reed de auto 300 kilometer per uur. Er werd alleen gestopt om te tanken.

De nieuwe Porsche 911 GT3 is met zijn 510 pk sterke motor slechts 10 pk sterker dan zijn voorganger, maar dankzij vele andere upgrades is hij beslist een stuk sneller, vooral op het circuit. Op het Duitse circuit Nordschleife is het nieuwe model maar liefst 12 seconden sneller dan de vorige generatie GT3.

Voor een deel komt dat door de hogere topsnelheid van 317 kilometer per uur. Voor Porsche is het uithoudingsvermogen van de motor echter minstens zo belangrijk en dus werd een duurzaamheidstest uitgevoerd op Porsches ‘eigen’ testcircuit Nardò in Italië. Volgens Porsche doorstond de auto de evaluatie ‘feilloos’.