Zeker 90 doden vielen vorige week als gevolg van een tornado in de Amerikaanse staat Kentucky en bijna was het dodental nóg hoger uitgevallen. Een drie maanden oude baby en zijn 15 maanden oude broertje uit Hopkins County hebben de verwoestende wervelwind ternauwernood overleefd.

Hun oma had de jongens in een badkuip gelegd om ze te beschermen, maar die werd losgetrokken en meegevoerd door de wind. "Ik kon 'm niet tegenhouden. De wind was te sterk", vertelde ze de lokale nieuwszender WFIE-TV. "Daarna heb ik God gesmeekt om hulp. 'Alstublieft Heer, zorg dat ze veilig thuiskomen. Alstublieft, ik smeek het u."

De gebeden van de vrouw werden verhoord. De badkuip werd verderop ondersteboven teruggevonden met de jongens eronder. Ze waren niet natgeregend en hadden nauwelijks verwondingen opgelopen.

De jongste van de twee had weliswaar een wond op zijn hoofd, maar het bloeden was al gestelpt voordat hij in het ziekenhuis aankwam. De jongens zijn weer herenigd met hun ouders.

De meeste slachtoffers door de tornado vielen in Mayfield, een plaats met zo'n 10.000 inwoners, niet ver weg van de woonplaats van de oma van de jongens. Door het natuurgeweld werden veel gebouwen daar volledig verwoest.