Birmingham, Alabama (V.S.) De verbazingwekkende survival-verhalen naar aanleiding van de tornado's van 27 april betreffen niet alleen mensen, één zo'n wonderlijk verhaal gaat over een hond die pas maandag de 17e mei weer thuis kwam, duidelijk gehavend maar in elk geval levend.
Mason, een terriërkruising verblijft nu bij de 'Vulcan Park Animal Care Clinic' waar hij wacht op het moment dat de artsen de beste operatie bepalen, welke hij nodig heeft om twee gebroken poten te laten helen.
Dit is pas de tweede nacht die hij de afgelopen twee weken onder wat voor dak dan ook heeft doorgebracht.
Op de 27e schuilde Mason in de garage van het huis van zijn eigenaren toen hij door de storm werd opgepakt en meegevoerd. Zijn eigenaren hebben wijd en zijd gezocht maar konden hem niet vinden. Ze hadden de hoop bijna opgegeven, maar toen ze maandag bij de ravage van hun huis terugkwamen om te kijken of er nog iets te redden was vonden ze Mason op de stoep.
Mason heeft twee complexe botbreuken in beide voorpoten die, doordat ze complex zijn, geen enkele kans hadden om 'in lijn' te komen om een genezingsproces te laten beginnen, Mason moest dus met twee gebroken poten naar huis kruipen.
Phil Doster van de kliniek zegt: "dit is wel één van de meest extreme gevallen als we kijken naar de aard van het letsel en dan zó lang overleven."
Mason's eigenaren klopten bij de kliniek aan omdat ze zelf niet voor Mason kunnen zorgen terwijl ze proberen de brokstukken van hun eigen leven weer op de rit te krijgen.
De eigenaar van de kliniek had net gevraagd of hij ergens mee kon helpen (aan de dierenbescherming) toen Mason opdook, dus niets staat de behandeling in de weg, aldus Dr. Bernhart.
Met een beetje geluk (en veel liefde) kan Mason de mascotte worden voor storm-overlevenden op 2 én 4 benen.
Een dier dat zoveel meemaakt en niet vals of gemeen wordt, maar blij is met elk beetje aandacht, is opmerkelijk en we zijn blij deel uit te maken van zijn herstel.
Mason's onderzoeken gaan nog door maar men hoopt dat de hond na herstel terug kan naar de oorspronkelijke eigenaars. Als dat niet kan zoeken ze een huis waar Mason zijn nieuwe leven met nieuwe mobiliteit kan beginnen. Filmpje