Vindt u de smaak van boerenkool niet te harden? Dan bent u niet de enige. Onderzoek van Durham University wijst namelijk uit dat ook ongeboren leven niks heeft met de groente.

Door onder andere de gezichtsuitdrukkingen van foetussen te monitoren terwijl er een bepaald soort voedsel werd gevoed, konden onderzoekers aflezen hoe een foetus reageert op verschillende soorten eten. Bij boerenkool werd er specifiek waargenomen dat foetussen een gespannen grimas toonden, alsof ze huilden.

Het is voor het eerst dat een dergelijk onderzoek al voor de geboorte wordt gedaan. Door verschillende smaken aan het ongeboren leven te laten proeven, bijvoorbeeld zoet en bitter, ontstond een duidelijk beeld van de voorkeur van de foetus.

Voor het onderzoek zijn tientallen zwangere vrouwen tussen de 18 en de 40 jaar oud opgesplitst in twee groepen. De ene groep kreeg een capsule met boerenkoolpoeder, de andere met wortelpoeder. Op verschillende momenten van de zwangerschap werd de proef gedaan. Uiteindelijk bleken de foetussen van de moeders met boerenkoolpoeder 2 keer zo vaak te 'huilen' bij het onderzoek dan die van de moeders met wortelpoeder.