Een 21-jarige Eindhovenaar had op 18 april van dit jaar een opmerkelijke eis toen hij in zijn woonplaats een snackbar overviel, geld en een waterijsje
De man kwam op 18 april op skeelers en gewapend met een pistool de snackbar binnenrijden. Ook had hij zich vermomd met een bivakmuts. Toen het naar zijn zin lang duurde voor hij zijn geld kreeg, schoot hij een kogel in het plafond, en sloeg hij een keer flink met het pistool op de toonbank. Nadat hij 241 euro en zijn waterijsje had meegekregen ging hij er vandoor.
Al snel kwam het tot een achtervolging door de, door de snackbarmedewerkers gealarmeerde, politie. Vlak voor hij gegrepen werd gooide hij nog het pistool naar de politieauto.De Eindhovenaar scheen het geheel wel grappig te vinden. Hij vond het later ook fijn dat de achtervolging aandacht kreeg in de media.
Tijdens de rechtszitting bleek dat de man ten tijde van zijn daad verminderd toerekeningsvatbaar was. "Hij leeft graag in zijn eigen droomwereldje, en heeft hij een doodsverlangen", Volgens de officier van justitie.
De man heeft al vaker met justitie te maken gehad. Zo kreeg hij ooit een boete voor het in bezit hebben van siermessen en een sleutelhanger met een mesje. Ook heeft de man flinke schulden. Volgens de rechter was de overval dan ook een 'schreeuw om hulp'. De officier van justitie vond in elk geval dat de man een celstraf moest krijgen en dat hij daarna het reclasseringstraject in moet.
Daarom eiste zij een celstraf van achttien maanden waarvan acht voorwaardelijk. Uitspraak 15 augustus.