Een vijfjarig Indiaas jongetje deed mee aan een hardloopwedstrijd van 65 kilometer. Vlak voor de finish zakte hij in elkaar.
De kleuter Budhia Singh deed mee aan de wedstrijd tussen de heilige stad Puri naar Bhudaneswar in de deelstaat Orissa. Hij was 's ochtends om vier uur vertrokken.
Singh deed niet zomaar mee aan de wedstrijd: hij traint elke dag tien uur en had al meegedaan aan diverse marathons in en rond de hoofdstad New Delhi. Maar een afstand van 65 kilometer was zelfs deze mini-Philippides te machtig, en 2 kilometer voor de finish moest hij opgeven, zeven uur na de start.
Hij wordt in India al de 'marathon boy' genoemd en hij werd door diverse camerateams gevolgd tijdens zijn wedstrijd. Ook renden tientallen agenten met hem mee. Hij is de jongste IndiŽr ooit die zo'n afstand heeft gerend. Zijn record komt in de Limca Book of Records, de lokale versie van het Guinness-boek.
De hitte werd hem uiteindelijk fataal. Singh is naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens Indiase media maakt hij het goed, zijn toestand is stabiel. Singh is dol op hardlopen: "Als ik train, voel ik niets. Ik hou er van."
Het levensverhaal van Singh is niet zo vrolijk. Zijn straatarme moeder verkocht hem als baby voor zo'n 18 euro. Zijn stiefvader, een judotrainer, ontdekte zijn uitzonderlijke uithoudingsvermogen en stimuleerde hem te gaan hardlopen. Critici vinden dat lijken op kindermisbruik, maar volgens de rechter wordt Singh tot niets gedwongen.