Loon op Zand - Een 40-jarige man uit Haarlem is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een rit met een klein model Jeep. Hij reed als bijrijder mee op een parcours op het recreatieterrein in het Brabantse Loon op Zand. Het slachtoffer is vervoerd naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De bestuurder bleef ongedeerd.
Rond 17.00 uur kreeg de politie een melding van een ongeluk op het recreatiepark. De bestuurder van het voertuig verloor de macht over het stuur en reed tegen de afrastering van het parcours. De bovenste buis van de afrastering doorboorde de bijrijder.
Hulpverleningsdiensten, waaronder de brandweer, en een traumahelikopter, schoten de man te hulp. De brandweer moest de Haarlemmer met een hydraulische schaar bevrijden uit zijn benarde positie. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.
Op hetzelfde recreatiepark vond op 10 mei in een soortgelijke situatie een dodelijk ongeval plaats. Een 60-jarige man uit Zeist kwam daarbij om het leven. Hij sloeg als bestuurder door nog onbekende oorzaak met hetzelfde model Jeep over de kop. Het onderzoek naar dit ongeval is nog niet afgerond.