De Emmer brandweer is in opspraak geraakt door een filmpje dat woensdag verscheen op de sites van Youtube, Geenstijl en Dumpert. Hierop is te zien hoe een Emmer brandweerauto met hoge snelheid op de vluchtstrook tegen het verkeer inrijdt. Dit is verboden. Een dergelijke actie is alleen toegestaan als de weg is afgesloten voor ander verkeer.

De spookrijdende auto was 16 mei via de A37 op weg naar een ernstig ongeluk op deze autosnelweg. Bij dit ongeluk kwam een persoon om het leven. De filmbeelden zijn gemaakt door een vrachtwagenchauffeur.

Gert-Jan Stuivenberg, brandweercommandant in Emmen, wist volgens eigen zeggen op de dag na het ongeluk al dat een van zijn chauffeurs in de fout was gegaan. "Dit had nooit mogen gebeuren, want hiermee bracht hij het leven van zichzelf, zijn collega's en andere weggebruikers in gevaar. Dat het toch is gebeurd, is een gevolg van een misverstand.

Van de meldkamer kwam het bericht dat de weg was afgesloten, maar dit bericht was bedoeld voor een andere brandweerauto op een andere rijbaan. De chauffeur die in de fout ging, had bij het zien van tegemoetkomende auto's de brandweerauto stil moeten zetten en de meldkamer om instructies moeten vragen."

Stuivenberg heeft de chauffeur tot de orde geroepen. Of er sancties zijn genomen, wil hij niet zeggen. "Het is in alle hectiek gebeurd en de chauffeur heeft onbewust onveilig gehandeld. Hij ziet ook zelf heel goed in dat hij dit anders had moeten doen."

Filmpje