De Australische politie heeft een auto van de weg gehaald die werd bestuurd door een jongen van 10 die met zijn broertje van 6 onderweg was naar zijn opa. De politie was getipt door geschrokken automobilisten. Zij zagen de 10-jarige zaterdag achter het stuur van een stationcar zitten die met een snelheid van negentig kilometer per uur over een van de hoofdwegen tussen de deelstaten New South Wales en Queensland reed.
De kinderen hadden besloten van het huis waar hun grootmoeder verbleef naar het huis van hun grootvader te rijden, een rit van 120 kilometer. Ze hadden er al tachtig kilometer op zitten toen de politie hen inhaalde en een stopteken gaf. De jonge bestuurder volgde de instructie om naar de kant te rijden doodkalm op, vertelde de politie aan een plaatselijke krant.
Hoe hij over het dashboard heen had kunnen kijken terwijl hij de voetpedalen bediende was een raadsel, zei een woordvoerder, want hij was niet bijzonder groot van stuk. De grootvader werd gebeld om de kinderen te komen ophalen. De politie gaf de twee alleen een waarschuwing en liet eventuele bestraffing over aan de familie.