Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Amerika. De Amerikaan Michael Seedman maakte een apparaat dat als enige functie heeft zichzelf uit te schakelen: de leave-me-alone-box.
De box is eigenlijk een doorzichtige doos. Zodra je de schakelaar omzet, gaat het deksel open. Er komt een robothand naar buiten die de schakelaar weer terugzet, zodat het apparaat weer is uitgeschakeld. Seedman plaatse een maand geleden een filmpje van zijn uitvinding op youtube, en inmiddels is dit filmpje al 568418 keer bekeken!
De uitvinder zelf is verbaasd of het succes. "Dat is echt ongelooflijk. Blijkbaar zien heel veel mensen de lol er wel van in. Ik heb zelfs al meer dan duizend bestellingen gekregen! Terwijl ik maar een box heb en die houd ik zelf. Ik ga er wel een paar verkopen, maar het blijft voor mij een hobby. Op mijn website (www.leavemealonebox.com) staat hoe je er zelf een kunt bouwen."
Het idee voor het apparaat komt overigens niet van Seedman zelf. Hij las het in een artikel over de uitvinder Claude Shannon en vond het zo grappig dat hij meteen aan de slag ging.