Het Hanze College in Oosterhout lijkt pestgedrag te belonen. Een leerlinge van de school is naar huis gestuurd, omdat de schoolleiding vreest voor haar veiligheid. Dat meldt BN/Destem donderdag. Adjunct-directeur van de vmbo-school, Bert van Daatselaar, zegt dat een handgemeen, dat eergisteren plaatsvond op het schoolterrein, de directe aanleiding is voor het wegsturen van Rachel van de Kerkhof (15). Rachel werd hierbij belaagd door een grote groep leerlingen. "Er ging een ruzie tussen haar en een klasgenoot aan vooraf. De afgelopen dagen was er ook sprake van vervelend msn-verkeer, maar of Rachel daarbij is bedreigd, weet ik niet. Wel klopt het dat zij het slachtoffer van de anderen is", zegt Van Daatselaar tegen de krant.
De moeder van Rachel, Mandy van de Kerkhof, is woedend op de school. "Ik heb meerdere keren bij de schoolleiding aangegeven dat mijn dochter wordt gepest, maar dit is toch geen oplossing." Volgens Mandy wordt haar dochter gepest omdat zij niet meedoet aan de laatste mode.

Toch is het volgens Van Daatselaar de enige manier om de zaak te sussen. Hij sluit overigens niet uit dat ook de belagers een of meerdere dagen van school verwijderd worden.

Rachel woont in het Oosterhoutse internaat Lievenshove, maar komt eigenlijk uit Best. Volgens haar moeder heeft Rachel gedragsproblemen, maar heeft zij zich juist op het Hanze College voorbeeldig gedragen.