Een via internet opgezet rollenspel waarbij de deelnemers elkaar met waterpistolen 'liquideren', heeft in Londen tot bezorgde reacties van de autoriteiten geleid. De verkeerspolitie herinnerde aan de terreuraanslagen in de zomer van vorig jaar, waarschuwde voor paniek in de ondergrondse en noemde potentiŽle deelnemers 'onverantwoordelijk'.
Het drie weken durende Street Wars-spel, dat maandag zijn start beleefde, wordt op de website van de organisatoren omschreven als een 'moordtoernooi met waterpistolen'. Er wordt gezegd dat het toernooi al is gespeeld in New York City, Vancouver, Wenen, San Francisco en Los Angeles. Ook Nederland kende dit voorjaar een versie, die zich afspeelde in Utrecht.
De Britse politie is met name bezorgd over het gebruik van waterpistolen die op echte vuurwapens lijken. Ze waarschuwt voor paniek onder mensen die spel niet van echt kunnen onderscheiden. Ook is de politie bang dat zij moet worden ingezet om ordeproblemen te voorkomen, waardoor minder mankracht beschikbaar zal zijn voor misdaadbestrijding.