Gezellig gehad gisteren, en nu last van kloppende slapen, een droge mond en een wee gevoel in de maagstreek? Met andere woorden: een flinke kater? Eet dan een boterham met gebakken spek, dat is de remedie!

Veel mensen grijpen na een avondje stevig drinken instinctief al naar de bacon, maar Britse wetenschappers hebben nu ontdekt waarom ons lichaam daarom vraagt. De combinatie brood en spek stimuleert je metabolisme, waardoor giftige stoffen sneller worden afgevoerd, zo blijkt. Brood bevat veel koolhydraten en spek is rijk aan prote´nen, die de aanmaak van aminozuren bevorderen.

Door deze aminozuren krijg je letterlijk een frisser hoofd, legt onderzoekster Elin Roberts uit in de Daily Mirror. "Door overmatige alcoholconsumptie raken de neurotransmitters in je hersenen uitgeput, maar dankzij aminozuren krijgen die weer een oppepper."

Vergeet dus alle fabeltjes over anti-katerpillen; brood en bacon zijn de remedie. En mocht je daarna nog steeds last hebben van je kater ˇf ben vegetarisch, dan zit er echt maar ÚÚn ding op: veel water drinken en nog een paar uur slapen.