Een avondje lekker naar de film liep voor een aantal bioscoopbezoekers in Australië anders af dan gepland. Kotsend liepen ze halverwege de film de bioscoop uit. Andere mensen kwamen niet eens zo ver en vielen flauw.

"Dat flauwvallen gebeurde al tijdens de eerste moordscène", zegt regisseur Jonathan Auf Der Heide van de film Van Diemen's Land in de Australische krant The Mercury. "Toch is het opmerkelijk, want we hebben bewust grof geweld vermeden. Vandaag de dag zijn er meer gewelddadige films te zien dan de mijne."

Verschillende recensenten zeggen dat de film niet voor iedereen is weggelegd. Ook vragen ze zich af of het gesmak van het eten van het mensenvlees werkelijk zo overduidelijk aanwezig moet zijn in de film.

De film gaat over het waargebeurde verhaal van Alexander Pearce, die in 1822 met zeven andere gevangenen ontsnapt uit een strafkamp op het eiland Sarah in Australië. Ze komen terecht in de Australische rimboe waar helemaal niets te eten is. Om te kunnen overleven, vermoordt Pearce zijn maten en eet ze op. Auf Der Heide zegt dat "mensen het waarschijnlijk zo gruwelijk vinden, omdat we geprobeerd hebben om zo authentiek mogelijk te zijn". De moorden zijn allemaal zo realistisch mogelijk in beeld gebracht. "Soms zijn die onhandig, lelijk en angstaanjagend. Maar ik had nooit verwacht dat mensen zouden gaan kotsen."

Of de film ook in Nederland uitkomt is niet bekend. De trailer is te zien op YouTube