Ex-Citibank medewerker Debrahlee Lorenzana claimt dat ze is ontslagen omdat ze te knap was.
De Amerikaanse krant Villagevoice omschrijft de 1 meter 71 lange, 56 kilo wegende Lorenzana als volgt: "soft eyes and flawless bronze skin, she is J-Lo curves meets Jessica Simpson rack meets Audrey Hepburn elegance - a head-turning beauty".
Volgens Lorenzana is ze bij Citibank ontslagen omdat haar bazen zich niet konden concentreren omdat ze te knap zou zijn. Ze kreeg te horen dat ze geen coltruien, strakke rokken of hoge hakken meer mocht dragen naar werk.
Lorenzana voldeed niet aan dit verzoek omdat volgens haar al haar collega's in deze kleding liepen en dat ze er niets aan kon doen dat het haar toevallig beter stond.
Klachten over deze behandeling bij Human Resources leidden niet tot acties. Na een brief aan het management van de bank werd ze overgeplaatst naar een ander filiaal. Hier werden geen opmerkingen over haar kleedstijl gemaakt, maar moest ze werk doen waarvoor ze niet was aangenomen.
Na een paar weken werd ze ontslagen.
Het is niet voor het eerst dat Lorenzana op de werkvloer last heeft van haar uiterlijk. Bij een eerdere baan bij Municipal Credit Union vroeg haar superieur haar mening over een foto. Het bleek te gaan om een foto van zijn penis. Lorenzana nam twee maanden later ontslag.
Lorenzana spant geen rechtszaak aan tegen haar voormalige werkgever, dat mag ze niet. Bij aantreden heeft ze een contract moeten tekenen waarbij ze verklaarde de bank nooit voor de rechter te dagen. De zaak ligt nu bij een onafhankelijk arbiter.
Lorenzana te knap? Bekijk hier de foto's.