Er is niets erger dan de drukte van de ochtendspits, zittend in uw auto en kijkend naar de gezichten van andere lotgenoten. We vragen ons soms af, waar blijven toch die jet-packs en vliegende auto's die er in deze eeuw al zouden zijn?
Nou, we zijn nu een stap dichterbij nadat de Amerikaanse Federal Aviation Administration goedkeuring verleende aan een vliegende auto voor de productie.
Voordat u nu gelijk uw auto op marktplaats te koop zet, of uw OV-chipkaart versnippert, is het vermeldenswaard dat de vliegende auto in kwestie, een buggy is, met een propeller en een grote parachute bevestigd aan de achterzijde.
De Maverick vliegende buggy heeft nu het certificaat "Special Light Sport Aircraft" voor luchtwaardigheid. Het is een capabele off-roader, die is uitgerust met een "parapent parachute" en een oversized ventilator.
Volgens de fabrikant kan de 83.000 dollar kostende buggy goed worden gebruikt in afgelegen hoeken van de wereld. Het is voor de gemiddelde bestuurder vrij eenvoudig om het vliegen onder de knie te krijgen.
Filmpje