Google zit nog lang niet stil. Het internetbedrijf is veel meer dan een zoekmachine alleen. Er wordt continu gewerkt aan nieuwe innovaties en initiatieven. Het bedrijf investeert nu in windenergie Ún heeft de ambitie om met een besturingssysteem voor de auto te komen.
Met een robotauto die zelfstandig door het verkeer beweegt, gaat Google een stap verder dan online kaarten en nieuwe navigatiesoftware. Tijdens een experiment van het bedrijf hebben geautomatiseerde voertuigen meer dan 225.000 kilometer afgelegd. Zonder ongelukken.
Daarnaast bereikte ons onlangs het bericht dat het miljoenenbedrijf investeert in een netwerk van ondergrondse elektriciteitskabels die windenergie moeten vervoeren naar afnemers. Met dit project moeten in beginsel 500.000 woningen aan de Amerikaanse oostkust van energie worden voorzien.
Het gros van zijn geld verdient Google met advertenties bij zoekresultaten. Daarnaast experimenteert het bedrijf er flink op los met de meest uiteenlopende projecten. Zo kun je je haast niet voorstellen dat Google ooit begonnen is in een huiskamertje.