Nehime en Rakan, twee babyaapjes, zijn begonnen met "werken" in het Hojo-cho station in het Hyoto district in een poging om meer bezoekers aan te trekken naar de spoorlijn.
De apen, in de leeftijd van zeven en drie maanden, zijn gekleed in blauwe uniformen, gemaakt van traditionele lokale weefsels, compleet met mini-hoeden. Ze zijn formeel door de plaatselijke burgemeester benoemd tot stationmeesters en "bijzondere stadsbewoners".
Het duo gaat nu op wacht bij het station gelegen op de Hojo-cho lijn, waar Japan's eerste biodiesel trein op rijdt.
De apen zijn van een lokale bewoner die de ongewone regeling voorstelde om te helpen bij de revitalisering van de in financiŽle moeilijkheden verkerende spoorlijn, volgens de Mainichi krant.
Het is niet de eerste keer in Japan dat dieren de dienst uitmaken in een station: Tama, een kat, is beroemd in Japan als een stationmeester van het Kishi-station in het Wakayama district.
Na de benoeming van Tama, vier jaar geleden, zijn de cijfers gestegen met maar liefst 17 procent, terwijl de publiciteit rond de bijzondere katachtige, naar schatting 8,5 miljoen pond (1,1 miljard yen) voor de lokale economie heeft bijgedragen. En dat in 2007 alleen al, meldde het onderzoek.
Foto