Het ideale sinterklaas- of kerstcadeau voor vrouwen die van voetbal houden of voetballers die graag naar vrouwen kijken. De Barbie-voetbaltafel. Speelgoedfabrikant Mattel heeft samen met Bonzini group, marktleider in voetbaltafels, een roze voetbaltafel gemaakt.
De strijd gaat tussen Barbies met witte jurkjes en plastic modepopjes met een roze tenue. Het spel is vrijwel hetzelfde als een originele voetbaltafel, alleen dan bekeken door een roze bril.
De voetbalsters in de tafel zijn echte barbies, alleen dan zonder armen en ze hebben aan het einde van hun lange benen een speciaal voetstuk om te kunnen schieten. Het ontwerp komt van een Franse student aan de kunstacademie van Straatsburg.
Speelgoedfabrikant Mattel en producent van voetbaltafels Bonzini pikten dit ontwerp op en produceerden samen de Barbie-voetbaltafels. Er zijn slechts acht tafels gemaakt en ze zijn helaas niet te koop in de lokale speelgoedwinkel.
Wel bij FAO Schwartz , een Amerikaanse luxe speelgoedwinkel. Via internet kun je de Barbie-voetbaltafel bestellen. Hij is wat prijzig, maar dan heb je ook wat. Voor 25 duizend dollar (bijna 18 duizend euro) is hij voor jou.
Het is een mooi cadeau voor voetbalvrouwen, maar natuurlijk ook voor mannen, die aan deze tafel nu ook over voetbal en vrouwen tegelijk kunnen praten. Dus spelen maar met Barbolinho, Barbonaldo, Barbinovic, Barbabella en Barbadonna.