Dat internetverslaving extreme vormen kan aannemen, is bekend. Een vrouw in het Chinese Nanchang maakte het echter wel erg bont door onmiddellijk na haar bevalling in een internetcafé weer achter het scherm te kruipen. Daarover schrijven Chinese media.

Medewerkers van het café spoedden zich naar de toiletruimte, toen ze daar een baby hoorden huilen. Daar stuitten ze op een plas bloed en de 24-jarige Xiao Li die haar pas geboren kind in de armen hield. Het personeel belde een ambulance maar werd met stomheid geslagen, toen de vrouw weer achter het computerscherm kroop met haar boreling op schoot – volgens sommige bronnen om verder te gaan met gamen.

Nadat de ambulancemedewerkers waren gearriveerd, weigerde ze op de brancard te gaan liggen. Op eigen kracht liep ze naar de ziekenwagen.

Moeder en kind herstellen momenteel in het ziekenhuis. Li verklaarde naderhand dat het contact met de vader van het kind was verbroken en dat ze er alleen voor stond. Ook was ze beroofd van het weinige geld dat ze nog op zak had.