Een Ierse zakenman krijgt tien miljoen euro schadevergoeding na een slaapwandeling op zakenreis.
Nadat hij naakt de kamer van een vrouwelijke collega binnen was gelopen, moest hij vertrekken bij zijn werkgever. Nu ontdekt is dat hij slechts aan het slaapwandelen was, krijgt hij een schadevergoeding van 10 miljoen euro.
Donal Kinsella, een 67-jarige medewerker van het Ierse mijnbouwbedrijf Kenmare Resources, liep op een zakenreis naar Mozambique naakt de slaapkamer binnen van zijn vrouwelijke collega Deirdre Corcoran.
Dit kwam hem op ontslag te staan. Maar na een proces in de rechtbank, heeft deze actie Kinsella tien miljoen euro opgeleverd. Dat bericht The Independent vrijdag.
Het bedrijf deed een persbericht de deur uit waarin 'het incident' beschreven werd. Kinsella zag het persbericht als smaad en klaagde zijn werkgever aan. Volgens hem was hij slechts aan het slaapwandelen.
Na onderzoek bleek dat er geen opzet in het spel was en Kinsella geen slechte motieven had om naakt de slaapkamer van zijn collega te betreden. Door een slaapwandeling was hij daar per ongeluk beland.
De jury in de Ierse rechtbank besloot dat Kinsella zo veel schade had ondervonden dat hij daar een flinke schadevergoeding voor verdiende. Kenmare Resources dient 10 miljoen euro te betalen.
Kinsella vertelde na de uitspraak van de rechtbank dat hij erg opgetogen was. Volgens hem was de toon van het persbericht erg vernederend.
Bill Shipsey van Kenmare Resources stelde echter dat het incident op een nette manier uitgelegd was in het persbericht om nog grotere schade te voorkomen. Het bedrijf gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.