Toen twee voetballiefhebbende ouders moesten beslissen hoe ze hun pasgeboren zoon moesten noemen, konden ze niet beslissen welke speler van hun favoriete team het moest worden. Dus hebben de Burnley aanhangers Amanda en Stephen Preston het kind maar naar het gehele team vernoemd. Na slechts acht dagen mocht Jensen Jay Alexander Bikey Carlisle Duff Elliot Fox Iwelumo Marney Mears Paterson Thompson Wallace Preston mee naar de eerste wedstrijd van het team. Die wedstrijd tegen Norwich City heeft het team met 2-1 gewonnen. Stephen: "Sinds zijn geboorte gaat het heel goed met het team, hopelijk brengt hij geluk!" Ironisch genoeg is de achternaam van de familie 'Preston', de naam van de aartsrivalen van het team. Moeder Amanda: "Dat is inderdaad een beetje ongelukkig, maar ja, wat doe je eraan. We hebben niet echt overwogen om het te veranderen: beetje duur voor een familie van negen mensen." Amanda, 41, en Stephen 40, die samen al zeven kinderen hebben gekregen, zeggen dat ze voor hun laatste kind een naam zochten die "een tikkeltje ongewoon" is.
De eerste naam van het jongetje is Jensen, naar de keeper Brian Jensen. Stephen, die uit Colne, Lancashire,komt, zegt: "We hadden al besloten om hem Jensen te noemen, omdat dat Amanda's favoriete speler is. Maar we konden het niet eens worden over de doopnamen, dus dachten we, waarom gaan we niet voor het hele team." Het kind is vernoemd naar alle spelers en reserves uit Burnley's eerste elftal zoals die samengesteld was in de wedstrijd tegen Nottingham Forest in augustus. Dat waren: Brian Jensen, Jay Rodriguez, Graham Alexander, Andre Bikey, Clarke Carlisle, Michael Duff, Wade Elliott, Danny Fox, Chris Iwelumo, Dean Marney, Tyrone Mears, Martin Paterson, Steven Thompson, Ross Wallace. Voor de spits Jay Rodriguez hebben ze gekozen voor zijn voornaam, zodat het kind de bijnaam JJ kon krijgen. "We hebben al zeven kinderen en wisten dat dit de laatste zou zijn. Dus we dachten, waarom doen we niet eens wat anders. Familie en vrienden verklaren ons voor gek."
De ouders zeggen dat ze hetzelfde gedaan hadden als het kindje een meisje was geweest. Alleen had het dan als voornaam Briany gekregen. Jensen is niet de eerste baby die naar een Burnley speler vernoemd is. In 2009 kregen Adi More en Leanne Lambshead een zoon die ze Robbie-Blake Moore noemden. Dat was ter ere van Robbie Blake's winnende doelpunt in de wedstrijd tegen Manchester United in de Premier League.
Binnen een jaar heeft Blake Burnley toen verlaten om voor Bolton uit te komen.