OOSTERHOUT - Een 81-jarige Oosterhouter heeft maandagmiddag geprobeerd spaarboekjes met vervalste zegels in te leveren bij een Oosterhoutse Emté-supermarkt. De caissière trapte daar niet in en belde de politie die de opa meenam naar het bureau.
Volgens de politie wilde de bejaarde man meedoen aan een spaaractie, waarbij klanten een volle spaarkaart in kunnen leveren voor een kindervoorleesboekje (een serie van acht Mysterieuze Kinderboeken). Klanten krijgen de benodigde zegeltjes bij hun boodschappen.
De man vertelde de politie dat hij de serie voorleesboeken compleet wilde maken voor zijn kleinkinderen, maar een aantal zegeltjes tekort kwam. De opa besloot daarom de zegeltjes die hij al wél had onder het kopieerapparaat te leggen. Vervolgens plakte hij met de vervalste zegels twee spaarboekjes vol.
De caissière die de boekjes van de man aannam, kreeg echter argwaan toen zij de boekjes bekeek. Het winkelpersoneel hield de bejaarde man vervolgens aan en heeft de Oosterhouter overgedragen aan de politie. Op het bureau legde de man vervolgens een bekentenis af, en legde hij uit waarom hij de spaarzegeltjes had vervalst.
De supermarkt deed aangifte van poging tot oplichting. Justitie zal de man waarschijnlijk een transactie aanbieden waardoor hij er met een boete vanaf komt. Twee dagen later kwam Emté terug op de aangifte en vond zelf dat er een beetje te cru was gereageerd. Artikeltje.